Dupa alcool, MARIJUANA este al doilea drog din punct de vedere al consumului.
Marijuana consta in frunze, flori, tulpine sau semin- te de cannabis tocate marunt. De asemenea mai poate fi gasita ca Sinsemilla, varful floral al plantei feminine de marijuana.
In doze mici induce neliniste, o stare de relaxare, de visare si o crestere a apetitului.
Dozele mari creaza stari de confuzie, pierderi de identitate, fluctuatii emotionale, fantezii, halucunatii sau imagini distorsionate.


HASHISH-ul sau HASH cum mai este cunoscut este un extract de marijuana sub forma de substanta gumoasa avand culori de la maro-auriu-deschis pana la negru.
Datorita concentratiei mai mari de THC este mult mai puternic decat marihuana. Se vinde in cantitati mici ambalate in folie de aluminiu(pudra) sau mici fiole(uleiul).
Efectele hashish-ului sunt similare cu cele ale marijuanei dar mult mai puternice datorita concentratiei mari de THC.
MARIJUANA si HASHISH au un miros specific, foarte puternic.


COCAINA se produce sub forma de pudra alba foarte fina care apoi este ambalata in folie de aluminiu, pachete de hartie, plastic sau mici fiole.
La inceputul anilor 70 consumatorii au inceput sa trateze cocaina cu diverse produse chimice pentru ca acesta sa devina mai puternica.
Efectul inhalarii unei doze de cocaina dureaza aprox. 20 minute, timp in care consumatorul aparent este foarte energic, increzator, agitat si stimulat. Prezinta o dilatare puternica a pupilelor avand narile larg deschise ca pentru a inspira adanc, puternic. Dupa trecerea efectului se instaleaza o stare de profunda depresie, dorinta puternica de a avea o noua doza, neliniste, iritabilitate si o intensa oboseala mentala.
Supradoza cauzeaza agitatie extrema, insuficienta respiratorie si cardiaca si, in cele mai multe dintre cazuri, moartea.
Din punct de vedere legal, cocaina este considerat ca fiind un drog din clasa A, producerea, posesia distribuirea si consumul fiind ilegale atragand dupa sine pedepse grele in conformitate cu legile romane si internationale.


Cel mai periculos dintre droguri este HEROINA. Acest drog creaza o dependenta totala impingand consumatorul la gesturi disperate ca furturi, jafuri, talharii, prostitutie si, de multe ori, crime. Heroina este un derivat obtinut din opium-ul de mac. Din acelasi grup de droguri mai fac parte si morfina sau codeina dar acestea sunt mult mai slabe decat heroina. In forma de pudra poate avea culori de la alb la maro inchis. In cele mai multe cazuri consumatorul isi injecteaza drogul dar sunt cazuri cand heroina este si inhalata.
Consumatorii aflati sub influenta heroinei au ochii lacrimosi, prezinta stari depresive profunde, apatie, scadere a activitatii fizice si greata. Frecvent apar stari de motaiala, consumatorul atingandu-si repetat sau zgariindu-si fata si nasul.
Efectul dureaza 4-6 ore.
Supradozele sunt extrem de periculoase. In cazul unei supradoze, se poate instala stare de coma cu respiratie foarte slaba scadere a temperaturii corpului insotita de transpiratii reci, lipicioase.
Cand heroina este injectata iar mai multi consumatori folosesc aceeiasi siringa, exista si riscul infectarii cu HIV sau cu diverse forme de hepatita.
Cocaina este considerat ca fiind un drog din clasa A, producerea, posesia distribuirea si consumul fiind ilegale atragand dupa sine pedepse grele in conformitate cu legile romane si internationale.